“Zou David doorhebben dat ik Breckerveld wel aardig vind?”

Den Haag, zondag 21 januari 1624

Fijne dag gehad vandaag. Mijn broer Steven kwam tussen de middag langs om met ons kool, spek en worst te eten, dus dat was lekker en gezellig. Vervolgens hadden we ’s middags – naast Steven – ook nog Herman Breckerveld, zijn broer Jan, en mijn speelnootje Tanneke over de vloer. We hebben bij het vuur een hoop gepraat en gelachen. De kleermaker was trouwens ook weer van de partij.

David en Steven zijn vanmiddag een stuk door Den Haag gaan wandelen, terwijl ik de boel opruimde. Daarna heb ik Adriaan en Saartje bij tante Annetje opgehaald. De kinderen hebben het wel getroffen met zo’n grootmoeder; ze heeft het druk genoeg met haar huishouden en logement, maar die kleintjes zijn altijd welkom.

’s Avonds riep David me nog even bij zich. Hij was in een goede bui en wilde met mij een zoet praatje houden over de Haagse jeugd, vrijen en huwelijken. Zou hij doorhebben dat ik zijn vriend Breckerveld wel aardig vind?

Het weer van 21 januari 1624:
“Redelijck weder, doch stofregende des naermiddags.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag