“Vandaag is de laatste dag van zijn jeugd.”

Den Haag, woensdag 17 januari 1624

David wordt 30 morgen. Dat is een mijlpaal, want dan is hij echt volwassen. Vandaag is dus de laatste dag van zijn jeugd.

Het was wel een beetje een vervelende dag, want hij was de hele dag thuis en dan kan ik niet echt mijn gang gaan. Bovendien kwam oom Adriaan nog langs voor een praatje en dan word ik door David gelijk op pad gestuurd om een kan bier te halen bij tante Annetje. In haar logement heeft ze altijd wel bier op voorraad. Gelukkig is het dichtbij, op de hoek van de Hoogstraat en de Annastraat.

Tante Annetje vertelde me dat de Heren van Gouda ook dit jaar bij haar in De Rooster logeren. De vergaderingen van de Staten van Holland gaan weer beginnen.

Ik moet nu stoppen, want David roept me. Hij wil met Abraham en mij nog wat Psalmen zingen bij het vuur, voordat we aan tafel gaan.

Kan

Het weer van 17 januari 1624:
“Doijende, doch helder droog en schoon weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag