“Het huishouden gaat altijd maar door.”

Den Haag, maandag 15 januari 1624

Het is nog steeds koud en behalve het huishouden doe ik weinig bijzonders. Dat geldt niet alleen voor mij. David was vandaag voor het eerst weer eens naar zijn Franse school en er kwam niet één leerling opdagen.

Als het zo koud is als vandaag, houden ouders hun kinderen gewoon thuis. Voor David is het om het even: de ouders betalen hem jaargeld, dus of ze wel of niet komen, dat maakt hem niet zoveel uit. Ik vind het weleens jammer dat het huishouden wel altijd maar doorgaat.

Omdat hij tijd over had, is David bij zijn vriend Herman Breckerveld langs gegaan. Het gaat hem goed, zo schijnt. Breckerveld is graveur, glassnijder en schilder van beroep. David heeft zijn werk uitvoerig bekeken en vindt dat Herman mooie dingen maakt. Ik hoop dat ik ooit ook eens een kijkje mag nemen in de werkplaats van Herman.

Borsteltje

Het weer van 15 januari 1624:
“Droevig koud en mistig weder, doch weynig vriesende.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag