“De Lekdijk bij Vianen is gister doorgebroken door de zware ijsgang.”

Den Haag, vrijdag 12 januari 1624

Oom Adriaan bleef vandaag op de portie. Oom had een krant meegebracht, waaruit David en hij ons na het eten voorlazen. Eerlijk gezegd biedt de krant ons vooral oud nieuws; het meeste nieuws horen we via via.

Zo vernam David vandaag op straat dat in de buurt van Vianen gister de Lekdijk is doorgebroken door de zware ijsgang. De doorbraak zorgt voor grote ellende en watersnood in de provincie. Ik vind het vreselijk voor de mensen daar.

Na de krant las mijn broer ook nog voor uit een geschiedenisboek met daarin onder andere een brief van koning Frederik van Bohemen. Ik denk dat David zich diens lot zo aantrekt, omdat de koning van hetzelfde geloof is als wij.

Het weer van 12 januari 1624:
“Weder als gister.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag