“Daar ben ik niet deftig genoeg voor.”

Den Haag, woensdag 10 januari 1624

Het was een rustige dag vandaag, niet veel bijzonders gedaan. Wel even naar de markt gelopen voor wat boodschappen. Wat dat betreft wonen we fijn hier in de Hoogstraat: als ik links de poort uitloop, kom ik op uit de markt en als ik naar rechts ga, loop ik zo naar het Noordeinde. Ik wandel graag in en om de stad. Bij het Noordeinde ligt het Oude Hof. Niet dat ik het hof frequenteer, want daar ben ik niet deftig genoeg voor, maar graaf Frederik Hendrik heeft wel zijn tuin opengesteld voor het publiek. Hij heeft deze Prinsessentuin laten aanleggen voor zijn moeder, Louise de Coligny. Ik verheug me er nu al op om er in het voorjaar weer doorheen te wandelen, samen met Jaccomijntje en mijn andere vriendinnen.

Toch nog een nieuwtje. Vandaag trouwde Catharina, de dochter van de thesaurier en rentmeester-generaal Bartholomeus Panhuyzen, met ridder Pieter Boelen, heer van Puttershoek. David vertelde me dat de bruiloft groots en met veel pracht en praal wordt gevierd en nog wel enkele dagen zal duren. Het lijkt me mooi om eens zo’n bruiloft mee te maken.

Louise de Coligny

Het weer van 10 januari 1624:
“Half doyende ende half vriesende met een weynig sneeu. Anders een sombere dag.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag