“Het schijnt dat mannen dat zeer op prijs stellen.”

Den Haag, dinsdag 9 januari 1624

Vanochtend heb ik de pannen en potten geschuurd en dat viel niet mee. De aarden pot waarin ik de appelvla had gekookt was helemaal aangekoekt. Tante Annetje vertelde me vandaag dat ik de pot beter op een treeft had kunnen zetten, in plaats van direct in het vuur. Dan was het allemaal wat minder hard gegaan en had ik vandaag minder hoeven schuren. Tsja, als ik dat had geweten.

Het keukenwerk valt me best zwaar soms. Vroeger hielp ik Roeltje wel bij het bereiden van de maaltijd, maar toen verleende ik alleen hand- en spandiensten. Nu moet ik alles zelf bedenken en uitvoeren. En de inkopen doen. Maar ja, ik wil graag goed leren koken, want het schijnt dat mannen dat zeer op prijs stellen. Dus vanavond heb ik weer een ander spannend gerecht geprobeerd: savooiekool op Spaanse wijze.

Recept

Het weer van 9 januari 1624:
“Vorstig ende stil weder.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag