“David wordt altijd een beetje knorrig als hij op z’n eten moet wachten.”

Den Haag, maandag 8 januari 1624

Het was een drukke maar gezellige dag vandaag. Tussen de middag stond David hier ineens op de stoep met Hendrik, onze oudste broer. Hendrik was met de schuit uit Delft gekomen en bleef voor het noenmaal. We hebben tot ’s middags drie uur over van alles zitten praten. Ook nog over onze ouders. Ik heb maar weinig herinneringen aan ze, maar Hendrik en David kunnen me van alles vertellen over hoe ze waren. David is altijd bang dat hij of ik er te verdrietig van wordt, maar Hendrik is wat gemakkelijker in die dingen; hij praat er vrolijk op los. Dat vind ik wel fijn. Het was jammer dat Herman Breckerveld mijn broers kwam halen om mee te gaan naar de boekenmarkt in de Ridderzaal op het Binnenhof, want ik had ik nog veel meer willen horen.

Ik moet nu een beetje op de tijd letten, want straks is David weer terug en misschien neemt hij Hendrik weer mee voor het eten. Dan moet ik wel iets klaar hebben. David wordt altijd een beetje knorrig als hij op z’n eten moet wachten. Ik maak een snel hapje voor vanavond: gerookt vlees met eieren en appelvla, want daar houdt Hendrik van.

Recept

Het weer van 8 januari 1624:
“Lieffelijck weder met vorst van de nacht af.”

 

Reageer op deze dag

Deel deze dag