“Ik vind die Breckerveld namelijk wel aardig…”

Den Haag, zondag 7 januari 1624

Mijn broer David is vanochtend én in de namiddag in de Grote Kerk naar de preek gegaan. Tussendoor was hij thuis. We hebben met elkaar Psalmen gezongen bij het vuur, en later kwam Davids vriend Breckerveld langs om in de Heidelbergse catechismus te lezen. Ik vond het spijtig dat ik daar niet aan mee mocht doen. Ik vind die Breckerveld namelijk wel aardig… Verder kwamen er nog verschillende mensen langs om een praatje te maken; en ik maar kannen bier aandragen.

Het laatste nieuwtje: de koning van Bohemen is gezien in de Kloosterkerk.

Ik heb vanavond met Abraham en de kinderen gegeten. David was bij tante Annetje op de portie, en hij is pas net weer binnen. Gelukkig heeft hij een boek gepakt om te lezen, want ik wil natuurlijk niet dat hij over mijn schouder meeleest.

Het weer van 7 januari 1624:
“Tamelick weder met Sonneschijn ende zomtijts wat stoffregen.”

Reageer op deze dag

Deel deze dag